Kutatási felhívás: Virtuális kaland II.

Kutatásunk újra indul a tavaszi félévben is, ami lehetőséget ad, hogy bepillanthass a cyber világok dinamikus életébe egy online játékon keresztül.*
Ha még nem próbáltál semmilyen online sokszereplős szerepjátékot, de már tervezted, hogy kipróbálod magad a virtuális világokban, akkor kutatásunkon keresztül tedd ezt!
.
Jelentkezés: Link az űrlaphoz
Határidő: 2013.04.23.
Információ: gaming@ppk.elte.hu
.
Amit biztosítunk:
  1. A World of Warcraft alapjátékot, melyet a kutatást követően megtarthatsz.
  2. A kutatás során 3 hónapig biztosítjuk a havi előfizetési díjat.
  3. Részesévé válhatsz egy olyan kutatásnak, ahol a játékod lesz a fontos és közben megismerheted az online szerepjátékokat.
Amit kérünk:
  1. 18 évnél idősebb egyetemista legyél.
  2. Még ne legyen semmilyen élményed az online szerepjátékok (MMORPG-ék) világában.
  3. Rendelkezz PC-vel vagy laptoppal, amire telepíthető a játék.
  4. Számolj be röviden a játékban tapasztalt élményeidről 7 alkalommal.
Kutatási háttér:
A vizsgálatot az ELTE Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszéke részéről Nagygyörgy Katalin és Pápay Orsolya PhD hallgatók, és Dr. Demetrovics Zsolt egyetemi docens vezeti. A kutatási eredményekből nemzetközi szintű tudományos közleményeket tervezünk készíteni.
Célunk:
A vizsgálat általános célja, hogy feltárja a játék szerepét a felhasználók életében, továbbá azt, hogy hogyan illeszkedik be időbeosztásukba ez a rekreációs tevékenység. Ezek az eredmények segítséget nyújthatnak az egyre növekvő játékos populáció megértéséhez.
Hogyan fog zajlani a kutatás?
A kutatásra jelentkezők egy 7 napos próbaidőn vesznek részt, amely alatt kipróbálhatják a játékot. Ha jelentkezel, ez alatt az időszak alatt két kérdőívet kell kitöltened, egyet a belépésnél, egyet pedig egy hét elteltével. Ezután következik a teljes kutatás, mely 3 hónapon át tart. A feladatod az lesz, hogy a rendelkezésedre álló játékkal, akkor és annyit játssz, amennyit szeretnél.  Ez alatt az időszak alatt további kérdőívek segítségével gyűjtjük a kutatásunkhoz szükséges adatokat, összesen 7 alkalommal. Ezeket az első és a második hét, illetve az első, a második, valamint a harmadik hónapok elteltével kell kitöltened. Ezután lesz még egy után követéses időszak is, ekkor a játék elkezdésétől számított hatodik és tizenkettedik hónapban veszünk majd fel veled egy újabb kérdőívet.
Általános tudnivalók:
A kutatásban való részvétel önkéntes. A kutatás időtartama alatt nincsen meghatározott vagy kötelező játékidő. Minden résztvevő annyit játszik, amennyit szeretne. Ugyanakkor, bármikor szabadon kiszállhatsz a kutatásból.
.
*A kutatási felhívás az online környezetekben már általános tegező formát alkalmazza.
Both comments and pings are currently closed.